Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantieblog


Al anderhalve week kijken man en ik nieuwsgierig om ons heen, naar allerlei verschillende vakantie-uitrustingen. Dat zit zo: man mocht tijdens vaderdag even 'lekker uitslapen' terwijl ik beneden met de kinderen speelde en ondertussen (ja, dit kan ik echt) Marktplaats bezocht.  Om ons groeiende vakantieprobleem het hoofd te bieden (alle huuraccomodaties lijken bezet te zijn) ga ik maar eens opzoek naar een eigen kampeeruitrusting. Daarbij stuit ik op een zeer oude, knusse vouwwagen inclusief alles (knijpermandje, kaasschaaf) voor een prima prijs. Als man wakker wordt en ik de eigenaar van de vouwwagen heb gebeld is de deal daar: vanaf nu zijn wij de trotse bezitters van een vouwwagen. Man besluit ter plekke nooit meer uit te willen slapen, want we hebben een nieuw probleem, een redelijk essentieel onderdeel aan onze auto ontbreekt: de trekhaak. Gelukkig mogen we de auto van m'n ouders lenen. Voorlopig is het probleem hiermee opgelost.
Na enig oefenwerk op een nabije dagcamping (de vouwwagen blijkt geen vouw, vouw-klaar wagen, maar een vouw, vouw-anderhalf-uur-opbouwwagen) gaan we voor het echte werk: dik twee weken Frankrijk. Ik zal je de details besparen, maar het ding staat. Als een huis. Nu begint het Grote Genieten. Gedurende de vakantie lopen man en ik zo hier en daar eens langs een toffe tent, knopen een praatje aan en mogen even binnenkijken. Zo bezoeken we een Holtkamper (voor de leken: dat is een vouwwagen 2.0 voor een heleboel pecunia en om die reden ook niet als vouwwagen aan te duiden, maar met de merknaam), een tunneltent en een safaritent. De laatste is overigens een huurtent en dus geen optie, maar allemachtig wat een mooi ding is dat.
Ik dwaal af.
We zijn het er nog niet over eens. Wat is nou het mooiste kampeermiddel? De Holtkamper staat eigenlijk met stip op één, maar valt ver buiten ons budget. De tunneltent is prachtig, maar dan moet je op de grond slapen en de safaritent is weer een huuraccomodatie. Maar dan gaan onze Vlaamse buren-met-caravan naar huis... Jongste zoon roept tijdens het ontbijt ineens 'hé mama, kijk' en dat 'de caravan groter wordt' en jawel: het dak gaat de lucht in, de muren komen naar beneden en dat alles blijkt nog de bedoeling ook. Wat er uitziet als een schattige en knusse caravan (dat is ook een optie lieverd), blijkt tot onze grote verbazing een waar bouwpakket. Na een klein kwartiertje is de caravan een pakketje zo groot als een kleine aanhanger. Omdat de buren op onze mooie terrascamping meer 'bovenburen' zijn, kunnen we het vouwwerk eigenlijk net niet goed zien. Nieuwsgierig als we zijn, betekent dat enig neurotisch geschuif en gedraai van onze kant, maar omdat we dat niet willen laten blijken vragen we voortdurend om spullen die niet op tafel staan. Heb jij de boter gepakt? Nee, die staat binnen. Ah, dan pak ik het even. Ben je de melk vergeten lieverd? Ja klopt, staat in de koelbox. Tijdens het opstaan werpen we blikken op de voortgang van de vouwactie en brengen we verslag uit naar elkaar. Midden in deze soap is er even afleiding aan de andere kant van onze tent en als we terugkomen is het vouwen ineens klaar. We hebben allebei het meest essentiële stuk van het vouwen gemist en ook al lachen we er om, we kunnen onze teleurstelling nauwelijks verbergen. Hiermee is een nieuwe Marktplaats-missie geboren: een vouwcaravan. O, en een auto met trekhaak natuurlijk.

Ps. er rijdt zojuist een nieuw uitzonderlijk kampeermiddel de camping op: een Jeep met twee tenten OP HET DAK! Serieus. Dus als je me zoekt: ik ben even een paar keer naar de receptie vandaag: kaartje posten, o dom zeg... postzegels vergeten... en, ach nee hè, geld vergeten, het zal toch niet waar zijn, receptie gesloten. . . Een verslag volgt. Mits ik niets essentieels mis natuurlijk. 

Reacties

  1. Wat een geweldig verhaal en zo herkenbaar! Vorig jaar hadden wij trouwens een Holtkamper, maar wel van een paar jaartjes terug.. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gepuzzel op hoog niveau

‘Oké, dus we gaan onze stakingsdag wat meer ruchtbaarheid geven? Een beetje meer geluid uit de praktijk? Goed idee?’ We hebben een studiemiddag en met het hele team zitten we bij elkaar. Wat gaan we doen 12 december en hoe pakken we dit aan? Allereerst vormen we een werkgroep. Eén collega stelt voor om een column te schrijven over de reden waarom we gaan staken. Het moet een verhaal uit de onderwijspraktijk worden dat alle argumenten ondersteunt en kleur geeft. Maar hoe maak je dan duidelijk hoe urgent het probleem is, zonder te verzanden in een klaagzang of een waslijst met werkzaamheden? Met deze zogenaamde breinbreker gaan wij aan het einde van middag naar huis. Als ik thuis aan tafel samen met mijn oudste zoon een puzzel van 1000 stukjes probeer op te lossen, denk ik na over de column. En ineens weet ik het: het gepuzzel doet me denken aan ons kunst- en vliegwerk wanneer wij vervanging zoeken. Het zoeken naar stukjes, het passen en meten, de frustratie als het juiste stukje niet

geen fijne dag

Swieber, onze mooie rooie kater van nog geen jaar oud is overleden. Overreden moet ik misschien zeggen, want dat is helaas het geval. Als Manlief op goed geluk op de site van Amivedi kijkt omdat onze mooie rooie vannacht niet thuis gekomen is, verstrakt zijn blik en zucht hij dat we niet meer verder hoeven te zoeken. Ik kan het niet geloven en huil van schrik dikke tranen. Onze mannetjes zien het gebeuren en vragen bezorgd wat er aan de hand is. Als ik vertel dat Swieber dood is en nooit meer terug komt, zijn ze even van de wijs. Uk komt naar me toe. ' kusje mama?' en hij geeft een lief Peuterzoentje op m'n wang. Hij kijkt nog even of het helpt, klimt in m'n armen ('mama ik wil jou tillen') en aait zachtjes met zijn peuterhandjes over m'n wangen. 'Hoef je nu niet meer te huilen mama?' Oudste Zoon wil alles weten. 'Hoe kan dat dan? Waar is hij nu? Komt hij echt niet meer terug? Mama, ik mis Swieber zo erg! Is hij nu een sterretje? Maar ik zie hem

3-0

Het is een gezellige puinhoop op de keukentafel. Er liggen gekleurde stukjes papier, stokjes, steentjes en een bananenschil. De vierjarige aanstichter van de puinhoop zit even verderop; een rode blos op zijn wangen, de benen in kleermakerszit, de ogen gericht op een nieuwe race-app. Ik mompel iets pedagogisch over samen opruimen en roep hem tot de orde. 'Uk wat moet ik met al die papiertjes doen die hier liggen?' 'Die moet je ophangen' 'Ophangen?' 'Ja dat zijn vlaggetjes' 'Eh, vlaggetjes?' 'Ja. Daar moeten nog touwtjes aan' Ik werp kennelijk een nogal onnozele blik op mijn uk, want hij vervolgt met de genadeklap: 'Dat is voor jou. Voor moederdag. Dan gaan we ze ophangen' Slik 'Mooi zijn ze hè?' Hij werpt me zijn allerbeminnelijkste glimlach toe. Ok. Dit is een nieuwe dimensie aan de we-dwarsbomen-altijd-en-op-alle-mogelijke-manieren-het-opruimen terreur van mijn kleine ukken. Sentiment. En het werkt nog ook.